SHR епилация

SHR епилация
24.11.2017
Безупречно сияйна кожа без никакъв грим

SHR  системата комбинира лазерна технология и предимствата на пулсовата светлина за постигане на практически безболезнено премахване на нежеланото окосмяване. SHR заедно с „In Motion” представляват революция в трайното обезкосмяване.

Благодарение на новите патенти за трайна епилация AFT™ (уникална система на филтриране, подобряваща проникващата способност на светлината без да е необходимо използване на рисково висока за кожата енергия) и EDF™ (равномерно разпределен енергиен поток), SHR технологията прави възможно удължаването на импулса при по-умерени енергийни излъчвания.

SHR е революционен подход, основаващ се на доставянето на големи количества енергия, но с нисък интензитет. По този начин космения фоликул се нагрява до нужната степен, но без болка.

Принцип на работа

За да бъдат унищожени фоликулите,  трябва да съдържат пигмент в изобилие, което се случва единствено в активната фаза на растеж на косъма. И тъй като не всички косми са в активна фаза по време на процедурата, е необходимо да бъде извършена серия от процедури. Обикновено са необходими шест или повече процедури, за да се намали перманентно броя на растящите косми с повече от  80%. Ако космите са фини или светли или кожата е тъмна, е възможно да са необходими повече от осем процедури за постигането на оптимален ефект.

Продължителността на манипулацията зависи от площта на обработвания участък. Космите в тази зона трябва да бъдат предварително отстранени с депилaтоар или чрез бръснене. По време на процедурата може да се усети парене - усещане, което е в пъти по-поносимо в сравнение с по-старите методи за фотоепилация.

SHR епилацията е подходяща за всички типове кожа, дори и за кожа със загар. За разлика от традиционните лазерни и IPL технологии, тя може да се прави през цялата година, като, разбира се, се налага да се предпазвате от слънцето.