Масажи и спа терапии

Масажът е познат още от древността като метод за лечение на някои заболявания, а днес се прилага в повече от 200 разновидности.

Благодарение на уменията на нашите терапевти Вие ще изпитате удоволствие с всичките си сетива и ще възстановите душевната си хармония. Освен характерните класически и лечебни масажи Вие можете да се насладите и на по-специални такива -тайландски масаж, масаж с топли билкови компреси, арома терапии, сиам парадайз и бали масаж, антицелулитни ръчни и вакуум масажи, масаж на ходила, спортен масаж.

Спа терапиите са най-добрия начин да забравите своите грижи и да възвърнете физическото си благосъстояние. Благодарение на cпа продуктите, които са на базата на чисти, натурални съставки Вие ще повишите енергията и виталността на тялото си.

Плодова спа терапия - Приятна терапия с освежаващо, омекотяващо, овлажняващо и успокояващо действие, особено подходяща за нежна и деликатна кожа. Включва парна баня, ексфолиация, маска и масаж с плодово олио.

Спа терапия с шоколад - Топла и обвиваща, с изключително наситен аромат на какао. Масажът с шоколад стимулира хормона на щастието, а кофеинът спомага за ремоделирането на силуета.

Спа терапия "Канела и портокал" - Тялото ви ще релаксира през всеки сезон с характерния есенно-зимен аромат. Пикантно ухание на канела ще завладее сетивата ви, а след него ще ви облее вълна от портокалова свежест.

Спа терапия "Зелен чай" -  Активно противодейства срещу стареенето на кожата. Зеленият чай е мощен антиоксидант. Той хидратира и омекотява кожата до съвършенство. Специалният му лек аромат нежно гали сетивата.

Екзотична спа терапия "Ванилия" - Несравнима терапия по древна рецепта за красота с омекотяващо и подхранващо действие. Включва парна баня, ексфолиация с пясъчен пилинг, нежна маска и релаксиращ масаж с опияняващи аромати.

Спа терапия "Маракуя" - Терапия с изключително опияняващ аромат, която ще Ви пренесе в друго измерение и ще Ви накара да се почувствате витални. Започва с парна баня, ексфолиация с ароматен пилинг, маска на тяло и масаж.

Спа терапия "Роза" - Това е глезещ ритуал с изцяло натурални продукти, носещи в себе си аромата и полезните съставки на българската роза. Първоначално се започва с престой в парна баня, следва ексфолиация и цялостен масаж с ароматно розово масло.

Масаж с топли, вулканични камъни

Една от най-древните и същевременно скоро възродени техники е масажът с горещи, вулканични камъни. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък (черен мрамор), които абсорбират и задържат топлината много добре. Преди масажа те се поставят в гореща вода с температура между 120 до 130 градуса за няколко минути, а после се охлаждат до 50 градуса. След което се поставят върху енергийните точки на тялото. Преди самия масаж терапевтът намазва тялото с благовонни масла, които отварят енергийните му центрове. По този начин се подготвяте за масажа, разпускайки чрезрелаксираща музика и приятна обстановка.

Нагорещените камъни се поставят по определени точки по гръбначния стълб или в дланите на ръцете, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото. Интересно е, че ако имате мускулни възпаления или наранявания на тези места камъните изстиват много по-бързо, след което се заменят отново с горещи. Използват се много камъчета с различна форма и размери. Доказано е, че топлината на камъка отпуска мускула много по-бързо, отколкото при традиционния масаж и освен това подобрява гъвкавостта на ставите.

Чувството на релакс и наслада е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото чрез докосването на "вълшебните, нагорещени" камъни. Накрая терапевтът затваря отворените енергийни точки, като преминава по тялото, почуквайки с два камъка. След този ритуал се чувствате спокойни и изцяло заредени с енергия.

Освен релаксиращи спа терапии и масажи, нашите терапевти в Мax Beauty House могат да Ви предложат атрактивни, лечебни ритуали с професионалните продукти на BABOR: Вулканични загряващи терапии и пилинги, регенериращи и хидратиращи млечни маски, маски с водорасли и антицелулитни терапии. Тези ритуали са идеалният начин да отстраните токсините от тялото си, да се пречистите и релаксирате.

За ценителите на ориенталските удоволствия предлагаме турска баня (хамам)- традиционна процедура за почистване на цялото тяло. След затопляне в парна баня терапевт премахва мъртвите клетки от кожата Ви със специална ръкавица, като по този начин кожата става еластична и кадифена. Следва пенен масаж с натурален сапун, измиване на цялото тяло и ръчен масаж. След като е вече почистено тялото Ви е готово да се отдаде на луксозните масажи и терапии.