Перманентен грим (Микроблейдинг)

Микроблейдингът придобива все по-голяма популярност сред хората, които държат на външния си вид, заради удивителния си резултат - напълно естествен вид на веждите.

Това е японски метод,  който представлява поставяне на пигмент на веждите със специално фино ножче. При техниката на изрисуване се следва естествена дебелина, дължина и посока на растеж на веждите, както и самите пропорции на лицето на клиента. Освен това се подбира  пигмент, който максимално се доближава до цвета на веждите, защото, както споменахме, основната идея на микроблейдинга е да не се създава ефект на грим, а да придаде напълно естествен вид на веждите.

Микроблейдингът е подходящ при неправилна форма на веждите, редки вежди, частична или цялостна липса на окосмяване поради медицински или други причини. Не е подходящ при много мазна кожа, проблемна кожа със спукани капиляри в областта на веждите, акне, бенки, кератоза, себореен дерматит и много суха, лющеща се кожа. Ефектът му трае между 6 и 18 месеца, като задължително се прави ретуш около 3-4 седмици след първоначалното му поставяне.

По време на поставянето на микроблейдинга се усеща неприятно драскане по кожата, но болезнеността минава след тази първоначална обработка. Процесът на възстановяване на кожата при всеки човек е строго индивидуален и вследствие на това е възможно леко избледняване на имплантирания пигмент. При корекция /ако е необходима такава/ може да се добави по-тъмен или по-светъл пигмент и да се добавят допълнителни косъмчета.

Веднага след процедурата е добре да почистите веждите с мокри кърпи или внимателно да ги измиете с бебешки сапун. След като ги подсушите, намажете ги добре с крем Bepanthen. Процесът се повтаря 6 пъти на всеки 30 минути, затова е желателно да си останете вкъщи през този ден. При излизане навън можете да ползвате вазелин, тъй като той е по-незабележим върху кожата.

За да се запази добре пигмента в кожата е необходимо да поддържате веждите си добре омазнени в продължение на 7 дни след процедурата. Преди всяко ново нанасяне на крема трябва да премахвате излющения слой кожа с пигмент с тампон или мокра кърпичка.

През първите 10 дни избягвайте силната слънчева светлина и не посещавайте солариум или сауна. Не е препоръчително и къпането в замърсена вода, излагането на прах, както и физически дейности, които водят до прекомерно изпотяване.

Цената на първата процедура е 230 лв., като ретушът е включен в нея. Той се извършва близо месец след първоначалното нанасяне и е задължителен за постигането на желания резултат от процедурата. Поддръжка на микроблейдинга означава състояние на веждите, при което са видими изрисуваните косъмчета от предходната процедура. Цената на поддръжката е 150 лв.

Най-новата тенденция при микроблейдинга, която завладя Холивуд и вече предлагаме и в нашия салон за красота, е техниката омбре. При нея цветовете се смесват и се изрисуват светлосенки, които още повече допринасят за един напълно естествен, красив и симетричен вид на веждите.

За повече информация и запазване на час: 0897 725 422 Красимира Иванова