Масажи и спа терапии

Масажът е познат още от древността като метод за лечение на някои заболявания, а днес се прилага в повече от 200 разновидности.

Благодарение на уменията на нашите терапевти Вие ще изпитате удоволствие с всичките си сетива и ще възстановите душевната си хармония. Освен характерните класически и лечебни масажи Вие можете да се насладите и на по-специални такива -лечебни терапии с поморийска луга, масаж с топли билкови компреси, арома терапии, сиам парадайз и бали масаж, антицелулитни ръчни и вакуум масажи, масаж на ходила, спортен масаж.

Спа терапиите са най-добрия начин да забравите своите грижи и да възвърнете физическото си благосъстояние. Благодарение на cпа продуктите, които са на базата на чисти, натурални съставки Вие ще повишите енергията и виталността на тялото си.

Плодова спа терапия - Приятна терапия с освежаващо, омекотяващо, овлажняващо и успокояващо действие, особено подходяща за нежна и деликатна кожа. Включва парна баня, ексфолиация, маска и масаж с плодово олио.

Спа терапия с шоколад - Топла и обвиваща, с изключително наситен аромат на какао. Масажът с шоколад стимулира хормона на щастието, а кофеинът спомага за ремоделирането на силуета.

Спа терапия "Канела и портокал" - Тялото ви ще релаксира през всеки сезон с характерния есенно-зимен аромат. Пикантно ухание на канела ще завладее сетивата ви, а след него ще ви облее вълна от портокалова свежест.

Спа терапия "Зелен чай" -  Активно противодейства срещу стареенето на кожата. Зеленият чай е мощен антиоксидант. Той хидратира и омекотява кожата до съвършенство. Специалният му лек аромат нежно гали сетивата.

Екзотична спа терапия "Ванилия" - Несравнима терапия по древна рецепта за красота с омекотяващо и подхранващо действие. Включва парна баня, ексфолиация с пясъчен пилинг, нежна маска и релаксиращ масаж с опияняващи аромати.

Спа терапия "Маракуя" - Терапия с изключително опияняващ аромат, която ще Ви пренесе в друго измерение и ще Ви накара да се почувствате витални. Започва с парна баня, ексфолиация с ароматен пилинг, маска на тяло и масаж.

Спа терапия "Роза" - Това е глезещ ритуал с изцяло натурални продукти, носещи в себе си аромата и полезните съставки на българската роза. Първоначално се започва с престой в парна баня, следва ексфолиация и цялостен масаж с ароматно розово масло.

Масаж с топли, вулканични камъни

Една от най-древните и същевременно скоро възродени техники е масажът с горещи, вулканични камъни. Това е специална процедура, при която се използват гладки, нагрети камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък (черен мрамор), които абсорбират и задържат топлината много добре. Преди масажа те се поставят в гореща вода с температура между 120 до 130 градуса за няколко минути, а после се охлаждат до 50 градуса. След което се поставят върху енергийните точки на тялото. Преди самия масаж терапевтът намазва тялото с благовонни масла, които отварят енергийните му центрове. По този начин се подготвяте за масажа, разпускайки чрезрелаксираща музика и приятна обстановка.

Нагорещените камъни се поставят по определени точки по гръбначния стълб или в дланите на ръцете, като по този начин се подобрява потока на енергия в тялото. Интересно е, че ако имате мускулни възпаления или наранявания на тези места камъните изстиват много по-бързо, след което се заменят отново с горещи. Използват се много камъчета с различна форма и размери. Доказано е, че топлината на камъка отпуска мускула много по-бързо, отколкото при традиционния масаж и освен това подобрява гъвкавостта на ставите.

Чувството на релакс и наслада е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото чрез докосването на "вълшебните, нагорещени" камъни. Накрая терапевтът затваря отворените енергийни точки, като преминава по тялото, почуквайки с два камъка. След този ритуал се чувствате спокойни и изцяло заредени с енергия.

Освен релаксиращи спа терапии и масажи, нашите терапевти в Мax Beauty&Spa могат да Ви предложат атрактивни, лечебни ритуали с професионалните продукти на BABOR: Вулканични загряващи терапии и пилинги, регенериращи и хидратиращи млечни маски, маски с водорасли и антицелулитни терапии. Тези ритуали са идеалният начин да отстраните токсините от тялото си, да се пречистите и релаксирате.

За ценителите на ориенталските удоволствия предлагаме турска баня (хамам)- традиционна процедура за почистване на цялото тяло. След затопляне в парна баня терапевт премахва мъртвите клетки от кожата Ви със специална ръкавица, като по този начин кожата става еластична и кадифена. Следва пенен масаж с натурален сапун, измиване на цялото тяло и ръчен масаж. След като е вече почистено тялото Ви е готово да се отдаде на луксозните масажи и терапии.

 

 
Класически масаж 50 мин. 32 лв.
Пакет от 3 броя - 84 лв.
 
Частичен масаж /гръб/ 30 мин. 22 лв.
Пакет от 3 броя - 54 лв.
 
Частичен масаж /гръб и крака/ 30 мин. 25 лв.
Цялостен арома масаж 50 мин. 37 лв.
Частичен арома масаж 30 мин. 27 лв.
Класически масаж + вакуум 50 мин. 35 лв.
Класически масаж с топла ароматна свещ 50 мин. 35 лв.
Цялостен масаж на четири ръце 40 мин. 40 лв.
Сиам парадайз масаж 60 мин. 40 лв.
Парна баня и цялостен масаж 90 мин. 37 лв.
Спортен масаж 30 мин. 25 лв.
Масаж на ходила 20 мин. 20 лв.
 
Антицелулитен масаж 30 мин. 22 лв.
Антицелулитен вакуум масаж 30 мин. 22 лв.
Пакет 10 броя антицелулитен масаж 180 лв.
Радиочестота + вакуум Reaction by Viora 45 мин. 60 лв.