Клиничен микронидълинг Alma Beauty Reboost

Стресът, замърсяването и ултравиолетовата радиация въздействат негативно върху кожата. С напредването на възрастта по нея се наблюдават бръчки, кожната повърхност става груба, тенът неравномерен, а резултатът е загубата на естествения й блясък! Друг голям кожен недостатък са белезите от акне, стриите и цикатриксите.

Адекватната грижа е от съществено значение за поддържането на здрава, жизнена и млада кожа.

Alma Beauty Reboost е част от бранда Alma Laser и представлява апарат, който успешно комбинира микроиглена и неинвазивна мезотерапия.

В първата част от терапията се работи със специализираната ръкохватка на Alma Beauty Reboost на предварително почистена кожа. Тя съчетава мощни звукови трептения и акустични вълни, които извършват механичен натиск върху кожата. Това предизвиква ексфолирането й чрез отстраняване на роговите клетки и излишния себум. Акустичните вибрации от своя страна водят до образуването на въздушни мехурчета в роговия слой на епидермиса. Те нарастват и се разпадат изключително бързо. Това дезорганизира двойно липидната бариера в кожата, създавайки микрокухини и пори, което повишава движението на липиди и активни вещества в нея.

C40796F5 F427 497C 99C4 F6F031D483BF

Във втората част на терапията се използва фракционното вибриращо микроиглено устройство PixelPen, което перфорира кожната повърхност. По своята същност микронидълингът е уникална нехирургична процедура за интензивно подмладяване на кожата. Прилага се при терапия на различни дерматологични състояния като белези от акне, цикатрикси, стрии, а също така и застаряваща и фотоувредена кожа. По време на процедурата е възможно нанасянето на апликационна анестезия, но не е задължително. Локалният анестетик се прилага при случаите, когато се обработват белези и нараняването трябва да бъде по-голямо. Методът е апаратен и използва индивидуален накрайник, снабден с 12 микроигли. Самите микроигли проникват на различна дълбочина в кожата според предварително зададените параметри.

 

Целта на терапията е да се нанесат микротравми в стария и увреден колаген. Следва естествена реакция на кожата с образуването на нов колаген и еластин заради отделянето на множество растежни фактори. Предимство на методиката е използването на допълнителни растежни фактори и други активни вещества като 100% хиалуронова киселина, синтезатор на колаген , витамин С и други, вложени във вискозни мезококтейли. Те действат на различни нива в кожата, като стимулират процесите на възстановяване в нея и същевременно с това я подхранват. Ето защо процедурата е подходяща и за млада кожа с цел хидратирането й.

20F39BCC EF12 47D3 831F 0F0DA96009D5

Последната стъпка от терапията е отново прилагането на Reboost ръкохватката, която работи с мощни акустични вълни. Тези перфорации в комбинация с Reboost технологията позволяват максимална трансепидермална доставка на активните вещества от мезококтейлите в дълбоките слоеве на кожата.

Процедурата може да бъде прилагана веднъж месечно, като няма противопоказания за нейното прилагане в няколко поредни месеца. Дори напротив: за да има добър резултат се препоръчват между три и четири процедури като минимум.

 

 

 

Противопоказания:

Методът не се препоръчва при хора, които имат остри инфекциозни заболявания, заболявания на кръвта, както и при бременни и кърмачки. Веднага след процедурата не се препоръчва посещаването на сауна, парна баня, солариум и използването на продукти, които биха могли да раздразнят допълнително третирания участък.

Обикновено след манипулацията кожата е зачервена и леко оточна. Но в рамките на час тя вече се успокоява и човек може да не нарушава ежедневието си!

Запазете час, бързо и лесно, онлайн за тази или друга процедура

Запазвайки час, Вие се съгласявате и приемате 'Общите условия за ползване'.

Препоръчваме Ви също и...
Терапии SKEYNDOR
Терапии SKEYNDOR
Виж повече
INDIBA® Deep Beauty
INDIBA® Deep Beauty
Виж повече
Derma clear - нова концепция в грижа за кожата
Derma clear - нова концепция в грижа за кожата
Виж повече
BioRePeel - иновативен патентован пилинг
BioRePeel - иновативен патентован пилинг
Виж повече