Парната баня от древни времена е един от най-известните начини за релакс, облекчаване на определени медицински състояния, детоксикация или като част от козметични процедури.

За разлика от сауната, при която въздуха се загрява от източник на суха топлина, най-често нагрети вулканични камъни, при парната баня се въздуха се загрява благодарение на нагорещена пара.  Подобно на хамама с тази разлика, че температурата е около 45 ° C при влажност, близка до 100%.

Парната баня  е отличен начин за детоксикация в същото време осигурява противовъзпалителен, аналгетичен и хидратиращ ефект. Благодарение на системата за ароматизиране се създават допълнителни сетивни удоволствия.

Всеизвестен факт е, че парната баня се комбинира с редица разкрасителни процедури. След прекарване на известно време в нея, различните козметични продукти проникват по-добре в кожата и са по-ефективни.

 

Едни от най-важните ползи от парната баня за здраве и красота са:

  • Подобрява кръвоснабдяването - Разширявайки кръвоносните съдове до цялото тяло, достига повече кръв и значително подобрява кръвоснабдяването.
  • Детоксикира - благодарение на по-голямото отделяне на телесни течности, тялото се прочиства от опасни токсини. Интензивното изпотяване перфектно разтоварва бъбреците.
  • Премахва мазнините и мъртвите клетки - влагата освежава и тонизира тялото. Порите се отварят и клетките на епидермиса се регенерират.
  • Почиства дихателните пътища - парната баня стимулира отделителната функция на бронхите. Също така помага за увеличаване на капацитета на белите дробове.
  • Релаксация - терапиите с парна баня имат релаксиращ ефект и са изключително полезни за нервната система.

Steam Bath Wide

 

Няколко полезни съвета

Ако искате да извлечете максимума от процедурите в парната баня, следвайте тези съвети, които са изключително ценни.

  • Отидете до тоалетната преди процедурите - Тялото ви ще започне да отделя токсини и е добре стомахът и червата да са празни.
  • Вземете си душ - Преди да започнете, вземете бърз душ. Освен, че премахва мръсотията от тялото, това ще помогне да се потите повече по време на процедурите.
  • Не влизайте в парната баня след консумация на храна или алкохол.
  • Пийте много вода, чай или сок преди и след парната баня.
  • Вземете хладни душове, за да намалите телесната си температура ако усетите, че прегрявате.

Запазете час, бързо и лесно, онлайн за тази или друга процедура

Запазвайки час, Вие се съгласявате и приемате 'Общите условия за ползване'.

Препоръчваме Ви също и...
Турска баня - Хамам
Турска баня - Хамам
Виж повече
Масажи
Масажи
Виж повече
Спа терапии
Спа терапии
Виж повече