Лазерна епилация Soprano ICE Platinum

Какво e лазерна епилация?

Това е процес на „селективна фототермолиза“ - иновативна технология, решение за дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото. Принципа на действие се основава на селективното поглъщане на лазерните импулси от пигмента меланин, съдържащ се в косъма и отговорен за неговия цвят.

Светлинната енергия, достигайки до фоликула, се преобразува в топлинна такава с температура от около 70 градуса и разрушава връзката доставяща необходими вещества и хормони между булбуса и папилата, по този начин косменият фоликул се унищожава и не може да произведе нов косъм. Благодарение на това, резултатът от лазерната епилация е трайно премахване на нежеланото окосмяване.

 

Laser Hair Removal

 

Защо лазерната епилация става все по-предпочитан и популярен метод за премахване на нежеланото окосмяване?

 • Тя е по-дълготрайна от всеки друг метод;
 • Напълно безболезнена е в сравнение с другите известни методи;
 • Премахва врастналите косми;
 • Не предизвиква дразнене на кожата;
 • Не води до възпаления на космения фоликул или пъпки;
 • Ценово в дългосрочна препсектива е по-евтина;
 • Кожата остава гладка и нежна на допир;

Какви предимствата има SOPRANO Ice Platinum?

 • Съчетава в себе си изключително мощна диодна технология;
 • Изключително мощен и прецизен в работата си, което гарантира крайния резултат;
 • Напълно безболезнена, безопасна и ефективна епилация за всеки фототип кожа;
 • Може да се ползва целогодишно, дори през лятото;
 • Позволява третиране само няколко дни след излагане на UV лъчи;
 • Атакува единствено косъма, като по този начин предпазва кожата от загряване
 • Може да се използва върху тъмни кожи с тен;
 • Премахва и светли и тънки косми, дори мъх;

Защо Soprano ICE Platinum е различен?

SOPRANO Ice Platinum комбинира преимуществата на трите най-ефективни дължини на вълната и постига отлични резултати, превъзхождащи всеки подход, използващ само една дължина на вълната. Иновативния накрайник – Platinum edition е едновременно насочен към различни дълбочини в тъканите и към различни анатомични структури в рамките на космения фоликул.

Комбинирайки нивата на поглъщане и проникване на трите дължини на вълната, заедно с оптималното покритие на зоната и комфорта Soprano ICE Platinum се отличава с изключителна безопасност и клинично доказана ефективност.

 

Какво повече Ви дава Soprano ICE Platinum?

Platinum edition събира трите най-ефективни дължини на вълната в един-единствен иновативен накрайник, който едновременно е насочен към различни дълбочини в тъканите, както и към различни анатомични структури в рамките на космения фоликул. Комбинирайки нивата на поглъщане и проникване на три дължини на вълната, заедно с оптимално покритие на зоната и комфорта Soprano ICE Platinum се отличава с изключителен профил на безопасност и ефективност.

 

SopranoIce Platinum

 


 

След колко време има ефект от процедурата?

Още след първата процедура лазерна епилация има видим ефект, тъй като се унищожават фоликулите на косъмчетата, които са били в анагенна фаза на растеж, те ще бъдат избутани от кожата, симулирайки растеж, след това ще започнат да падат най-рано 2 седмици след процедурата. Последващ е период без окосмяване, продължаващ около 2-6 седмици (в зависимост от третираната зона), като малко преди времето за следваща процедура се появява ново окосмяване, като това са косъмчета, които не са били достигнати от лазера, защото не са били в анагенна фаза на растеж.

Колко броя процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от обработваната зона, фототипа кожа, структура и цвят на косъма, пол, възраст, хормонален дисбаланс и др.  Обикновенно процедурите са между 6 и 10, това е така, защото по време на процедурата се премахват само космите, които са в анагенна фаза на растеж. Напълно нормално е след първите процедури, да има  увеличаване на гъстотата на космите, това е свързано със стимулацията на „спящите“ фоликули. След всяка следваща процедура косъмчетата намаляват все повече и повече до достигане на  пълно редуциране.

През колко време е нужно да се прави процедура?

Лазерната епилация цели унищожаването на корена и за да е ефективна, космите трябва да са в анагенна фаза на растеж. Космите не растат едновременно по човешкото тяло, като във всеки момент около 20 % от космените фоликули са в активна фаза. Процедурите се правят през 30-40 дни.

Кога се правят поддържащите процедури?

Soprano ICE Platinum унищожава активните фоликули, има обаче фактори, активиращи растежа на космите от фоликули, които са били неактивни до момента. Такива фактори са бременност, хормонален дисбаланс, менопауза, заболявания и др. Ако серията от процедури не са спазвани, има пропуснати ангенни фази, може също да се наложи поддръжка. Като цяло поддържащи процедури са необходими при растеж, който е забележим или ви притеснява.  В нормални случаи подържаща процедура е необходима през една година, а при някои хора и по-рядко.

Болезнена ли е лазерната епилация?

Лазерната епилация е безболезнена и щадяща кожата процедура. При някои клиенти може да се почувства лек дискомфорт, топлина или боцкане там, където окосмяването е по-гъсто. При всяка следваща процедура космите се редуцират и изтъняват, с което усещането намалява. Ако сравним с методите на отскубване, като кола маска например, лазерната епилация със Soprano ICE Platinum е изключително комфортен метод.

Безопасна ли е процедурата?

Комбинирайки нивата на поглъщане и проникване на трите дължини на вълната, заедно с оптималното покритие на зоната и комфорта Soprano ICE Platinum се отличава с изключителна безопасност и клинично доказана ефективност.

Колко време продължава процедурата?

Времетраенето е в зависимост от размера на обработваната зона. Приблизително времето за третиране на горна устна може да е 5 минути, на подмишниците до 15 минути, на краката около 30 мин. а епилацията на цяло тяло трае около час.

Нужно ли е да правя нещо преди преди и между процедурите?

Да, косъмчетата трябва да бъдат избръснати, за да бъде ефективна лазерната епилация. Методи за обезкосмяване като кола маска, не са подходящи, защото отскубват косъма от корен а лазерният импулс трябва да стигне до корена на косъма, за да унищожи фоликула му. Обезкосмяването между процедурите, трябва да става само със скъсяване дължината на косъма, но в никакъв случай с отскубване.

Има ли зони, който не бива да се третират?

Да, зоните с бенки, пигментни петна и лунички се покриват плътно с бял молив с цел да се неутрализира лазерният лъч. Белият цвят не абсорбира лазерния импулс. Изпъкнали бенки и татуировки също не се обработват. Зоната на тестисите при мъжете, също не се обработва.

Ако имам тен, мога ли да се възползвам от лазерна епилация?

Лазерната епилация със Soprano ICE Platinum може да се прилага за всеки тип кожа, дори и върху кожа с естествен или придобит тен. Важно условие е кожата да е в спокойно състояние – да не е изгоряла, зачервена, суха или белеща се.

Може ли да бъдат отстранени светли и тънки косми?

Soprano ICE Platinum е най-ефективният диоден лазер за отстраняване на тънки и светли косми, дори по лицето, въпреки че ефектът се постига по-бавно и с повече процедури. Космите без пигмент, не могат да бъдат отстранени с лазерна епилация.

Има ли ограничение във възраста?

Лазерната епилация може да се направи на всеки, който желае. Няма здравословни противопоказания и ограничения. При подрастващите обаче са необходими повече процедури, защото те не са завършили развитието си, тоест не са се появили всички терминални косми.

Какви са страничните ефекти?

Страничните ефекти са положителни - отстраняват се подкожни и врастнали косъмчета. това подобрява цялостния вид на кожата, тя става по-гладка и мека. В много редки случаи, след процедура е възможно да се появи зачервяване или леко подуване в зоната на третиране, като те преминават бързо.

Ще ме облъчи ли лазера?

При лазерната епилация тялото не се облъчва. Тя не засяга околните тъкани, а лъчението е нейонизиращо.

Има ли риск от изгаряне на кожата?

Има риск от повърхностно изгаряне на кожата. За да бъде сведен до минимум е препоръчително кожата да е в спокойно състояние, с естествен тен или близък до него, нужно е да няма активен тен. Не бива да излагате зоната кояот ще се третира на слънце или солариум поне 5-7 дни преди процедурата. 3-5 дни след процедурата може да посетите солариум или активно да се изложите на слънце. Поне 15 дни преди процедурата не бива да използвате продукти за изкуствен тен, активатори на меланин и обезцветители на космите. 7 дни преди процедурата не използвайте ексфолиращи продукти или пилинг. По време на антибиотично лечение не се прави лазерна епилация, тъй като те правят кожата фоточувствителна. Усещането от процедурата трябва да е леко боцкане в случай, че усещате парене или загряване, незабавно сигнализирайте нашият специалист.

Може ли лазерната епилация да увреди органи?

Лазерният импулс се абсорбира от меланина в косъма и се превръща в топлина, той не може да достигне вътрешни органи.

Може ли да се прилага при хора с хормонален проблем?

Лазерната епилация е най-подходящият метод за обезкосмяване за хора с хормонален дисбаланс. Той влияе върху вида на космените фоликули, а не върху техния брой. При хормонален дисбаланс светлите и тънки косъмчета стават плътни и тъмни, като това е идеалното им състояние за ефективно повлияване. В случай на хормонален дисбаланс е възможно да са необходими по-голям брой сесии за постигане на задоволителен резултат.

Има ли разлика между фотоепилация и лазерна епилация?

Да, има. При фотоепилацията светлината е полихроматична (т.е. много цветове) а при лазерната епилация, светлината е монохроматична (т.е. един цвят). Също така при лазерната епилация се произвежда концентрирана светлинна енергия с определена дължина на вълната а при фотоепилацията се произвежда широк спектър от дължини на вълните, които са по-малко ефективни. Общото е че премахването на окосмяването става посредством светлинна енергия.

Запазете час, бързо и лесно, онлайн за тази или друга процедура

Запазвайки час, Вие се съгласявате и приемате 'Общите условия за ползване'.

Препоръчваме Ви също и...
Фризьорски услуги
Фризьорски услуги
Виж повече