Турска баня - Хамам

Хамамът или турската баня е ориенталска процедура, при която се почиства цялото тяло от повърхностния слой мъртви клетки. В автентична обстановка ще почувствате топлината на мраморния камък, парата, влагата и ефекта от мокрия масаж.

Това е един ритуал от Изтока, смесил в себе си традициите на Римската и Византийската баня.

 

Hamam Bath

 

Процедурата започва със затопляне в парна баня, където интензивната топлина отваря порите на кожата и навлиза дълбоко до мускулите. Напарването се извършва при температура от около 50°С, при висока влажност на въздуха 70-100%. Започва обилно потоотделяне и кожата е готова за почистване.

Докато Вие лежите и релаксирате на топлото мраморно легло, нашите обучени специалисти премахват мъртвите  клетки на Вашата кожа с помощта на специално изработена пилинг-ръкавица (кесе), като това спомага за оросяването с кръв на съединителната тъкан. След този ориенталски пилинг кожата Ви вече е кадифено-мека и е готова за нежен масаж с натурален сапун.

При тази процедура не става въпрос само за почистване на тялото, а за истински празник за сетивата: топлина, влажност, пяна, аромати и докосвания създават едно произведение на изкуството за приятно изживяване.

Препоръчваме Ви също и...
Спа терапии
Спа терапии
Виж повече
Парна баня
Парна баня
Виж повече
Масажи
Масажи
Виж повече
Антицелулитни процедури
Антицелулитни процедури
Виж повече